Paga vjetore e Blairit eshte 12.7 milione dollare

Ish-kryeministri britanik, Tony Blair, do te fitoje 12.7 milion dollare ne vit, duke i ofruar keshilla ekonomike presidentit autoritar te Kazakistanit, Nursultan Nazarbayev.

“Blair dhe Nazarbayev per vite me radhe jane njohur dhe kane nje respekt te ndersjelle”, ka deklaruar perfaqesuesi per shtyp i qeverise kazake, Nurlan Yerimbetov.

Nazarbayev ndodhet ne krye te Kazakistanit qysh nga pavaresimi i ketij shteti me 1990, ndersa organizata per mbrojtjen e te drejtave njerezore shpesh e akuzojne ate per shkeljen e te drejtave themelore dhe per perndjekjen e opozites.

Shume analiste politike ne Kazakistan mendojne se Nazarbayev e ka angazhuar Blairin ne menyre qe ta perfaqesoje ne nivelin me te larte regjimin e tij para qarqeve nderkombetare.

No comments:

Post a Comment