Indi, emri që nuk duan të rejat

Rreth 300 vajza indiane, emri i të cilave në gjuhën hindu do të thotë “E Padëshiruara” arritën të ndërronin emrin ditën e shtunë dhe duke filluar në këtë mënyrë një jetë të rë.

Të miturat ndërruan emrin në një ceremoni në të cilën asistuan qindra persona të interesuar në luftën ndaj pabarazisë gjinore dhe diskriminimit në distriktin rural të Satarës, në Indi.

Vajzat quheshin “Kanusa” ose “Nakushi” që në gjuhën hindu do të thotë “E Padëshiruara” dhe ishin rritur me idenë se ishin një barrë për familjet e tyre që dëshironin të kishin djem.

Në Indi ka 883 vajza për çdo 1000 djem të moshës nën 7 vjeç dhe ky numër është shqetësues po të kihet parasysh fakti se para një dekade raporti ishte 914 vajza për çdo 1000 djem.
(top-channel.tv)

No comments:

Post a Comment