12 Nëntor 2011, çfarë ka ndodhur si sot në Shqipëri dhe në BotëNgjarje

1793 – Iu pre koka me Guillotinë kryetarit të parë të Parisit, Jean Sylvain Bailly.
1918 – Austria u bë republikë.
1922 – U themelua Sigma Gamma Rho Sorority, Inc. në kampusin e universitetit në Indianapolis, Indiana.
1933 – Hugh Gray realizoi foton e parë të njohur Loch Ness Monster.
1938 – Hermann Göring shpalli planin e Gjermanisë Naziste për të bërë Madagaskarin “vendlindje të evrejve”.
1990 – Tim Berners-Lee publikoi propozimin formal për World Wide Web.
1991 – Forcat Indoneziane hapën zjarr ndaj turmës së studentëve që protestonin në qytetin Dili, Timori Lindor.
1994 – Al Gore simbolikisht nënshkroi Kyoto Protokolin.
1998 – Daimler-Benz përfundoi bashkimin me Chrysler për të formuar kompaninë Daimler-Chrysler.
1999 – U bë dridhja e tokës në Düzce, Turqi me intensitet 7.2 shkallë Rihteri.
2006 – Osetia Jugore zhvilloi referendumin e pavarësisë për tu pavarësuar nga Gjeorge

Lindje

1834 – Aleksander Porfirjeviç Borodin, kompozitor dhe kimist rus
1840 – Auguste Rodin, francuski kipar
1842 – John William Strutt Rayleigh, fizikan anglez
1882 – Giuseppe Borgese, letrar italian
1896 – Nima Yushij, shkrimtar irlandez
1929 – Grace Kelly, aktore amerikane
1930 – Besim Bokshi, gjuhëtar dhe profesor e akademik shqiptar
1945 – Neil Young, muzikant kanadez
1961 – Nadia Comăneci,atlete rumune
1975 – Dario Shimiç, futbollist kroat
1978 – Alexandra Maria Lara, aktore gjermano-rumune
1987 – Fatbardh Emini, afarist kosovar

Vdekje

1987 – Lasgush Poradeci, shkrimtar shqiptar
2003 – Jonathan Brandis, aktor amerikan

No comments:

Post a Comment