Drejtuesja e studimit, Emily Ho, thotë se mund të jetë një nga mekanizmat themelor që e bëjnë çajin jeshil të dobishëm në kontrollimin e inflamacionit, përmirësimin e sistemit imunitar dhe parandalimin e kancerit.
"Barnat farmaceutike kryejnë role të ngjashme dhe kanë qënë subjekt i shumë kërkimeve, por ato kanë probleme me toksicitetin" thotë Ho.
Në studim, shkencëtarët eksperimentuan më një përbërës në çajin jeshil - një polifenol të quajtur EGCG - i cili besohet se është përgjegjës për shumë nga përfitimet shëndetësore dhe ka karakteristika anti-inflamatore dhe anti-kancerogjene.
Studimi tregoi se përbërësi mund të shkaktojë një prodhim të lartë të qelizave T rregullatore dhe ndërsa efektet e tij nuk janë aq të fuqishme sa barnat, ai gjithashtu kishte disa shqetësime në lidhje me përdorimin afatgjatë apo toksicitetin.
(albeu.com)
No comments:
Post a Comment